Gebedsdag voor studenten

Zondag één september wordt er in Nederlandse kerken voor studenten gebeden

in Geloven

De Evangelische Alliantie en de christelijke studentenverenigingen IFES en Navigators roepen Nederlandse kerken op tot gebed voor studenten. Hun vraag geldt zowel voor kerken waar de jongeren vertrekken vanwege hun studie, als stadskerken die deze studenten ontvangen.

 

"Christen-zijn in de dynamische studentenwereld is niet altijd makkelijk maar biedt ook unieke kansen om niet-christelijke jongeren met het christelijke geloof in aanraking te brengen. Er wordt onder meer gevraagd om te bidden dat christenen tijdens hun studie God niet zullen kwijtraken. En dat niet-christenen God mogen leren kennen.", zegt de EA. 

De Evangelische Alliantie werkt voor dit project samen met studentenverenigingen Navigators, IFES, Agapè en VPE-studentenwerk.

In 2012 riep de EA ook op tot voorbede. Verschillende gemeentes hebben daar toen gehoor aan gegeven en soms kwamen de studenten zelf aan het woord.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons