Eritrese protestant overlijdt in gevangenschap

Open Doors: klopjacht op christenen van niet-erkende kerkgenootschappen

in Christelijk Nieuws

Een 41-jarige Eritrese christen is in gevangenschap overleden. Yosief Kebedom Gelai was al enige tijd ziek. Waarschijnlijk zijn de extreem zware omstandigheden in het gevangenkamp hem daarbij fataal geworden. Dat meldt Open Doors, een organisatie die wereldwijd vervolgde christenen steunt.

(imported body)

Gelai werd in december gearresteerd. Hij kwam terecht in een geheim gevangenkamp in Mendefera, een plaats die 55 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Asmara ligt. Hij werd direct in een isoleercel gezet. Volgens bronnen van Open Doors worden er in het gevangenkamp in Mendefera veel meer geloofsgevangenen vastgehouden die tot voor kort spoorloos waren.

Eenheid
Sinds 2002 zijn in Eritrea alleen de Rooms-Katholieke Kerk, de Eritrese Orthodoxe Kerk en de Lutherse Kerk toegestaan. De overheid houdt sindsdien een ware klopjacht op alle christenen die niet behoren tot een van de drie kerkgenootschappen. Volgens de staat verstoren deze christenen de eenheid van het land. Open Doors schat het aantal christenen dat wordt vastgehouden in gevangenissen en strafkampen op 1.200.

Bron: Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons