Elles bad 18 jaar voor haar man Robert

Wat voor de een bijzonder is, kan voor de ander als verlies aanvoelen.

in Geloven

In deze aflevering Robert. Hij wordt na zijn scheiding verliefd op een mooie vrouw met wie hij zielsgelukkig is. Toch staan ze op een belangrijk punt anders in het leven.

Elles, zijn vrouw, is christelijk en Robert niet. Ze besluiten te trouwen en het geloof geen issue te laten zijn in hun leven, maar al snel blijkt dit fundamentele verschil toch ingewikkelder dan gedacht.

Achttien jaar lang bidt Elles tot God en smeekt Hem om het geloof ook werkelijkheid te laten worden in Roberts leven. Achttien jaar lang zonder enig succes. Robert gaat nog steeds liever voetballen dan naar de kerk. Als Elles in wanhoop naar God uitroept dat ze klaar is met het willen bekeren van Robert, gebeurt er iets bijzonders.

Maar wat voor de een 'bijzonder' is, kan voor de ander als verlies aanvoelen. Zo vinden Robert's ouders het moeilijk dat hun zoon minder op familiebezoek komt en vaker onder kerkvrienden is. In De Verandering gaat hij met zijn familie in gesprek over de plotselinge ommekeer die zijn hele omgeving raakt.

De Verandering - Elke woensdag 23:54 uur NL2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons