Een camera, 168 uur en een bijbeltekst

Van 8 tot 10 augustus vindt het 168 Film Festival plaats in Los Angeles, Californië.

in Mediatips

Het 168 Film Project is een wereldwijd project waarin filmmakers een korte film maken naar aanleiding van een bijbeltekst. In slechts 168 uur (zeven dagen) moet het 12-pagina tellende script worden geschreven, de film worden geschoten en worden gemonteerd.

De makers krijgen een thema, een bijbeltekst en 1 week waarin het project moet worden gemaakt.

“We beperken de belemmeringen en proberen kansen te creëren voor zowel professionele filmmakers als nieuwkomers. Deelnemers met verschillende achtegronden en religies zijn welkom om mee te doen”  aldus de organisatie. Alle filmmakers zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen budget, cast en crew.

Christen of niet, alle filmmakers hebben dezelfde droom: een grote film maken. "Bij het 168 film festival zorgt de druk voor een geweldige ervaring, worden er hechte vriendschappen gebouwd en komt er een echte focus te liggen op het Woord van God” aldus de organisatie.

Wat begon als een nationale competitie in het Zuiden van Californië is uitgegroeid tot een wereldwijde beweging. Veel verschillende landen doen mee en concurreren in deze internationale wedstrijd voor de hoogste eer en een geldprijs van 1 miljoen dollar.

Veel niet-christenen zijn onderdeel van de bijna 2000 aanwezigen, die elk jaar op het filmfestival komen. Er zijn verschillende prijzen in de wacht te slepen  waaronder ‘beste film’, ‘beste script’, ‘beste montage’ en ‘beste acteur/actrice’.

Komende dagen plaatsen we elke dag een trailer van 1 van de genomineerden op EO.nl/geloven.

Klik hier voor meer info over het 168 Film Festival.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons