“De dood heeft niet het laatste woord”

in Geloven

Sinds er bij Kinga Bán kwaadaardige borstkanker in haar lichaam is ontdekt, is er veel veranderd in haar leven. Toch zit de zangeres van de succesvolle band Sela, niet bij de pakken neer. In Visie vertelt Kinga dat ze leeft in het ‘nu’ en geen enkele boosheid richting God ervaart. “God keert mijn ziekte nu al ten goede. De dood heeft niet het laatste woord”.

Kinga Bán (31), getrouwd met Reinder en moeder van twee kleine kinderen, staat nog steeds positief in het leven al kwam de klap vorig jaar hard aan. “Toen ik hoorde dat ik kwaadaardige kanker had, sloeg dat natuurlijk in als een bom. Maar al snel maakte ik weer plannen voor de toekomst. Mijn borst moest eraf maar ik zou er een mooie nieuwe voor terug krijgen. Daar kon ik me zelfs op verheugen. Maar toen bij de vervolgdiagnose bleek dat ik uitzaaiingen had en geplande behandelingen geen zin meer zouden hebben besefte ik pas echt wat er aan de hand was. Dat je op een gegeven moment je man en kinderen moet achterlaten. Dat vind ik nog het moeilijkste.”

Toch heeft Kinga geen enkele waaromvraag en is er ook geen boosheid te bekennen. Ze weet dat God bij haar is, ook in de moeilijke tijden. Kinga ervaart vrede en rust. “Er is ziekte in mijn leven maar het is geen drama. Ik heb geen pijn en leef niet als ziek mens. Reinder en ik hopen dat God mij nog jaren geeft maar de dood heeft niet het laatste woord”.

Het hele interview met Kinga Bán in Visie kunt u hier lezen.  

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons