Christa Anbeek hoogleraar theologie bij Remonstranten

Nieuwe hoogleraar voor vrij en verdraagzaam christendom

in Geloven

De Remonstrantse Broederschap heeft dr. Christa Anbeek (1961) benoemd per 1 september als bijzonder hoogleraar bij het Remonstrants Seminarium. Zij treedt daarmee in de voetsporen van prof. dr. Marius van Leeuwen, die deze functie twintig jaar lang heeft bekleed.

(imported body)

Het Remonstrants Seminarium dat sinds dit jaar gevestigd is aan de Faculteit der Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit, verzorgt de predikantenopleiding voor de Remonstrantse Broederschap, een kerkgenootschap dat zich inzet voor een vrij en verdraagzaam christendom.

Anbeek blijft hiernaast universitair hoofddocent bij de Universiteit voor Humanistiek. Zij gaat zich richten op de relatie tussen de menselijke ervaring als vindplaats van geloof en de religieuze doctrine.

Anbeek is vanwege haar aandacht voor de menselijke maat van religie en theologie populair en bekend bij een groot publiek. In het voorjaar van 2013 publiceerde zij met Ada de Jong nog het boek De berg van de ziel, een persoonlijk essay over kwetsbaar leven (Ten Have). Inmiddels is van dit boek de zesde druk verschenen. Anbeek is de eerste vrouwelijke hoogleraar theologie sinds 1634 bij de Remonstranten.

Bron: Remonstranten

Bekijk hier een interview met Christa Anbeek in Het Vermoeden (IKON)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons