Celstraffen voor Iraanse christenen

in Christelijk Nieuws

Acht leden van een huiskerk in Iran hebben celstraffen gekregen. De rechter bevond hen schuldig aan ‘propaganda tegen het systeem en ‘acties tegen de staatsveiligheid’. Dat meldt Christian Solidarity Worldwide (CSW).

In oktober 2012 viel de Iraanse veiligheidsdienst binnen in het huis van één van de leden. De leden van de kerk hielden daar een gebedsdienst en werden gearresteerd. De straffen variëren van een tot zes jaar cel.

Volgens CSW worden in Iran veel religieuze minderheden veroordeeld op basis van politieke gronden. Dat blijkt volgens de organisatie opnieuw uit deze zaak. Volgens CSW vormen christenen in Iran op geen enkele wijze een bedreiging voor de staatsveiligheid. 

In een verklaring laat de Nationale Raad van de Kerk in Iran weten dat de beschuldigingen volledig ongegrond zijn. “Echter, als loyale burgers zullen we blijven bidden voor onze leiders en voor vrede en verzoening in onze natie”, aldus de Nationale Raad. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons