Angela Merkel: Ik bid dagelijks

Duitse bondskanselier heeft God ‘nodig’ bij het nemen van politieke beslissingen

in Christelijk Nieuws

Nadat minister-president Mark Rutte afgelopen week al een boekje open deed over zijn geloof, doet Angela Merkel nu ook een bekentenis. De Duitse bondskanselier bidt vaak tot God, zeker als zij belangrijke politieke beslissingen moet nemen.

Op het jongerencongres van de Evangelische Gemeenschap ‘Association Wurttemberg’ vertelt Merkel over haar geloofsleven en de Christelijke wortels van de CDU. “Voor het maken van belangrijke beslissingen bid ik tot God. Voor God ben ik een mens. Ik ben voor Hem niet de Duitse bondskanselier Angela Merkel maar het mens Angela Merkel. Ik ontdek als ik voor God sta dat ik het niet altijd bij het rechte eind heb en dat ik fouten mag maken.”

Merkel verzekert de jongeren dat de CDU zich heel bewust is van haar christelijke wortels. De afgelopen jaren kreeg de partij veel kritiek over zich heen omdat de ‘C’ in de naam zou zijn verdwenen maar Merkel zegt daarover: “De Bijbel is geen handboek voor het ontwerpen van Christelijk beleid. Maar het is wel belangrijk dat we de Bijbel gebruiken als ethisch en moraal kompas. Bij de CDU is dit altijd de basis van alle beslissingen geweest en dat zal ook zo blijven.”

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons