Afghaanse kerk in India groeit

Afghaanse christenen vluchten naar Delhi

in Christelijk Nieuws

Zo'n 200 tot 250 Afghanen die zich hebben bekeerd van de islam tot het christendom zijn gevlucht naar New Delhi in India. Dat bericht The New York Times. Ze vinden dat ze daar veiliger zijn voor de Taliban.

(imported body)

"Het aantal christenen is sinds de aanwezigheid van de VS toegenomen", vertelt Obaid Jan, voorganger in een Afghaanse kerk in India aan New York Times. "De meeste bekeerlingen woonden in stedelijke gebieden, dus de dreiging van de Taliban was minimaal." Hier kwam echter verandering in, nadat beelden van hun schuilkerken op tv werden vertoond. Het gevaar werd nog groter toen een invloedrijk lid van het Afghaanse parlement opriep tot hun executie.

Gemakkelijk hebben de christenen het niet in India, ze worden namelijk niet erkend als legale vluchtelingen. Dat is het beleid van de Indiase regering. De Afghanen proberen werk te vinden in India, bijvoorbeeld als vertalers.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons