60.000 vrijwilligers op Wereldjongerendagen

Vrijwilligers ondersteunen organisatie driejaarlijkse internationale bijeenkomsten

in Christelijk Nieuws

Een leger aan jongeren is al dagen bijeen in Rio de Janeiro om de Wereldjongerendagen (WJD) die maandag beginnen, voor te bereiden. Dit zijn internationale bijeenkomsten die om de drie jaar door de Katholieke Kerk worden georganiseerd. De organisatie van de WJD telt zo'n 60.000 vrijwilligers.

(imported body)

Voor het evenement dat tot en met zondag duurt, worden meer dan een miljoen jongeren uit de hele wereld verwacht. Het vrijwilligerskorps, waar ook twee Nederlanders bij zitten, is verantwoordelijk voor negentig procent van alle activiteiten van de WJD-organisatie, zoals de voedselvoorziening, de administratie, de culturele elementen, de ontvangst van de bisschoppen en de pausvieringen.

Een aantal buitenlandse jongeren is al geruime tijd in Brazilië. Daar hebben ze zich onder meer bezig gehouden met het verspreiden van informatie in diverse talen. Ook zijn ruim 200.000 huizen van gastgezinnen in Rio en omstreken geïnspecteerd.

Op zondag 28 juli staat een ontmoeting van alle vrijwilligers van de WJD-organisatie met de paus gepland. Tussen de slotmis en zijn vertrek naar Rome zal Franciscus hen in Paviljoen 5 van het beursgebouw van Rio bedanken voor hun inzet.

Zo'n driehonderd jongeren uit Nederland nemen deel aan de Wereldjongerendagen. De reizen naar Brazilië zijn georganiseerd door de Nederlandse bisdommen in samenwerking met een touroperator VNB en Jong Katholiek. De jongeren worden begeleid door drie hulpbisschoppen.

Bron: HetGoedeLeven

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons