Zelfs dino's op ark van Noach

Makers van het Amerikaanse ‘Noach's ark themapark’ lichten toe

in Geloven

Het Bijbelse verhaal van Noach en zijn ark roept veel vragen op. Want hoe hebben al die dieren op de ark gepast? En hoe kon Noach het in die stank uithouden? Op deze en andere vragen proberen de makers van het Amerikaanse ‘Noach's ark themapark’ antwoord te geven.

Zo willen de makers laten zien dat Noach niet alle diersoorten heeft meegenomen, maar dat hij voor soorten heeft gekozen die ook andere dieren vertegenwoordigen. Noach heeft volgens de makers dan ook een wolvenpaar meegenomen op de boot, en geen honden. Grote dieren zoals dinosaurussen konden mee door alleen jonge dieren of eieren van zo’n soort mee te nemen. Op die manier zouden volgens de makers alle dieren op de boot hebben gepast.

Het themapark wordt opgericht met het doel om de geloofwaardigheid van de letterlijke juistheid van de Bijbel te vergroten. “Eigenlijk willen wij in dit park presenteren wat de Bijbel te zeggen heeft, en aan de bezoekers laten zien hoe plausibel dit is”, dat zegt Patrick Marsh, één van de touwtrekkers van het project. De bedoeling is dat in het park allerlei oudtestamentische attracties komen te staan. Naast een 500 meter lange ark, zal ook de toren van Babel en een ‘tien plagen-attractie’ komen. “We willen laten zien dat de Bijbelverhalen niet alleen maar verhalen of legendes zijn, maar dat dit echt een stukje geschiedenis is”, aldus Marsh.

Of het park er ooit echt zal komen is nog onzeker. Het project bevindt zich momenteel in de ontwerpfase. Er is tot op heden nog niet genoeg geld om aan de bouw te beginnen en ook de bouwvergunningen zijn nog niet rond.

Bekijk de plannen voor het themapark hier.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons