'War on Christmas' alweer van start

Sarah Palin schrijft een boek over kerst

in Mediatips

Het lijkt wat surreëel om tijdens deze dagen over kerst te beginnen. Toch is de discussie rondom kerst al weer begonnen. Amerikanen die een afkeer hebben van de secularisering van kerst hebben er een bekende pleitbezorger bij gekregen, namelijk Sarah Palin.

Voormalig Alaska-gouverneur Sarah Palin schrijft een boek waarin ze uitlegt hoe de feestdag haar puur christelijke karakter terug kan krijgen. Op de televisiezender Fox News vertelde Palin over de komst van het boek. Het zal een soort handleiding worden waarin ze lezer tips geeft hoe ze tegengas kunnen geven wanneer 'politiek correcte types' beginnen over 'Christmas' zonder 'Christ'.

Palin verzet zich samen met andere conservatieve christenen tegen de neutrale wensen als 'fijne feestdagen'. Ook het behoud van gemeentelijke kerststallen heeft voor haar grote symbolische waarde. Sommige groepen binnen de amerikaanse samenleving zien uiterlijk vertoon van kerst als het bewijs dat de overheid het christendom op een voetstuk plaast. De 'War on Christmas', zoals de beweging in de Verenigde Staten genoemd wordt, leidt jaarlijks tot verhitte discussies.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons