Vrouw van Saeed Abedini pleit bij VN voor vrijlating

Amerikaanse pastor nog steeds vast in Teheran

in Christelijk Nieuws

De vrouw van de Amerikaanse pastor Saeed Abedini, die in een Iraanse gevangenis zit vanwege zijn christelijke geloof, sprak afgelopen maandag 3 juni voor de Mensenrechtenraad van de VN.

Ze vraagt, via haar advocaat Sekulow, aan de lidstaten om op te komen voor haar man, die is gemarteld en lijdt aan inwendige bloedingen.

Saeed werd in januari veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf in de beruchte Evingevangenis in Teheran. De voorganger heeft jaren geleden huiskerken geleid, waardoor de autoriteiten hem zien als een ‘bedreiging voor de nationale veiligheid’.  

Sekulow bracht de zaak van pastor Saeed afgelopen vrijdag onder de aandacht van de Raad. Naghmeh, de vrouw van de pastoor, zat naast hem. ‘Ik heb de Raad verteld dat zij een levend bewijs is van hoe de christenvervolging van de Iraanse regering wereldwijde impact heeft’, schrijft Sekulow op de website van het ACLJ.

Saeed zou met zijn samenkomsten geen enkele wet geschonden hebben. Sekulow sluit zijn toespraak af met: ‘Deze schending moet worden aangepakt, zodat het recht op religieuze meningsuiting en vreedzame samenkomst opnieuw de hoekstenen zullen worden waarop vrede gebouwd kan worden’.

 

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/Qy7W_8It4vY?rel=0" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons