Veertigste snelwegkerk geopend in Duitsland

"Om de ziel bij te laten tanken"

in Christelijk Nieuws

Afgelopen weekend werd in Duitsland de veertigste snelwegkerk geopend. De kerk bevindt zich in Siegeland langs de A45. De bouw van de kerk heeft anderhalf miljoen gekost en werd volledig met privégeld gefinancierd.

In 1958 werd de eerste 'Autobahnkirche' ingehuldigd. Het project werd opgestart om reizigers onderweg een plek konden bieden waar men tot rust kon komen. "Om de ziel te tanken", verklaart de website van de kerken. Vaak vinden familieleden van verkeersdoden ook hun toevlucht in de snelwegkerken.

"De kracht van de snelwegkerk is dat er laagdrempelige diensten worden aangeboden zonder dat de bezoekers iets hoeven bij te dragen. Bij ons is het mogelijk om in alle rust en vrede met God te praten," zegt Ralf Steiner, pastor van de snelwegkerk in Exter langs de A2.

De kerken zijn een groot succes. Het is opvallend dat ook buiten het toeristenseizoen het aantal bezoekers toeneemt.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons