Turkse overheid boos op de paus

Paus erkent Armeense genocide

in Christelijk Nieuws

Vorige week erkende Paus Franciscus de Armeense genocide als “de eerste genocide van de twintigste eeuw.” Hij zei dit tijdens een ontmoeting met een delegatie de Armeens-katholieke kerk. Het Turks Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandag een officieel protest ingediend bij het Vaticaan.

Volgens de Turken zijn de uitspraken "absoluut onacceptabel". Het Vaticaan heeft tot nu toe nog niet gereageerd op het protest.

De afgelopen jaren erkennen steeds meer landen de Armeense genocide. Een volkerenmoord die plaatsvond tussen 1915 en 1916 waarbij volgens de de Verenigde Naties anderhalf miljoen Armeniërs zijn omgebracht door de Turkse nationalisten. Turkije heeft altijd ontkent dat er sprake is geweest van een genocidale campagne. De regering zegt "teleurgesteld" te zijn over de opmerkingen van de paus.

 

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons