Studiedag over Israël

Vrijgemaakt-gereformeerde organisatie 'Yachad' wil Israël op kaart zetten in kerk

in Christelijk Nieuws

De organisatie 'Yachad' organiseert in samenwerking met de vrijgemaakt-gereformeerde Theologische Universiteit van Kampen een bijeenkomst. Het doel van de bijeenkomst is om Israel op de kaart te zetten, zodat de vrijgemaakte synode besluit om een apart Israëldeputaatschap op te richten, aldus woordvoerster Inge Rozema.

Yachad (spreek uit als: Jagad) is een organisatie vanuit de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. De organisatie heeft twee doelen: Ze willen de bewustwording in de gemeente op gang brengen dat het Joodse volk belangrijk is voor de kerk en betuigen dat God de redding van de Joden op het oog heeft en dat Hij de gelovigen daarvoor wil gebruiken.

De steun aan Israël is nog beperkt bij de vrijgemaakten. Volgens Rozema komt dat door de ontwikkeling van de kerken na de tweede wereldoorlog. Toen ging veel energie naar de opbouw van plaatselijke kerken en Israël werd op die manier steeds minder belangrijk. "Maar dat is aan het veranderen. Het pure vervangingsdenken vind je nauwelijks meer terug in de vrijgemaakte kerken."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons