"Second love stookt in huwelijken"

SGP-jongeren dienen een klacht in bij de RCC

in Geloven

Reclame van de website Second Love roept getrouwde mensen op om vreemd te gaan en is daarom in strijd met de wet en het goed fatsoen. Dat stelt SGP-jongeren. De jongerenorganisatie van de christelijke partij heeft vrijdag een klacht bij de Reclame Code Commissie ingediend tegen een radiospotje van de site.

"De reclame is in strijd met basale normen die voor het functioneren van de samenleving van fundamenteel belang zijn", aldus de politiek voorzitter van SGP-jongeren, Martin de Jong in een brief aan de commissie. "Reclame voor bedrog en overspel kunnen we niet hebben. Second Love stookt doelbewust in goede huwelijken, met alle gevolgen van dien". Op de website Second Love kunnen mensen met een relatie iemand vinden voor een affaire.

Volgens SGP-jongeren is de reclame-uiting niet alleen in strijd met het goed fatsoen maar druist deze ook nog eens in tegen de wet. "In artikel 1:81 van het Burgerlijk Wetboek staat dat echtgenoten elkaar getrouwheid, hulp en bijstand verschuldigd zijn". 

De SGP stelde al eerder Kamervragen over reclame van de website. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) antwoordde daar toen op dat relaties tot het privédomein behoren en dat mensen zelf moeten bepalen hoe ze die relaties invullen.


Bron: ANP 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons