Ruben van Zwieten wint Theologie Podiumprijs 2013

Hoe maak je het grootste zakencentrum op Amsterdamse Zuidas menselijker?

in Geloven

De prijs voor meest spraakmakende theoloog gaat dit jaar naar Ruben van Zwieten, dominee op de Amsterdamse Zuidas.

"Theologie moet niet alleen weet hebben van een volk wat 40 jaar door de woestijn trok maar moet ook weten wat de vragen zijn over de pensioenleeftijd. Begin bij de mens als hij rondloopt over straat en wat er dan in hem opkomt", vindt Ruben van Zwieten.

Zingeving Zuidas wil de Nederlandse samenleving menselijker maken. De stichting is een platform voor iedereen die te midden van het bedrijvige bestaan op zoek is naar reflectie en menselijke maat. Alle activiteiten worden georganiseerd vanuit het hart van het grootste zakencentrum van Nederland: de Zuidas.

 

Foto: Leo Lanser

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons