Protest na brute moord op jonge Pakistaan

18-jarige christen doodgemarteld in Pakistan

in Christelijk Nieuws

Vierduizend christenen in de oost-Pakistaanse stad Lahore zijn deze week in opstand gekomen vanwege de moord op een 18-jarige christen. Het slachtoffer, Adnan Masih, werd vorige week opgepakt vanwege de vermissing van een pasgetrouwde moslima. Afgelopen maandag werd bekend dat de onschuldige Masih op gruwelijke wijze door de politie was doodgemarteld.

De jonge christen werd op 4 juni opgepakt vanwege de verdenking van het ontvoeren van een pasgetrouwd moslimmeisje, dat van haar echtgenoot was weggelopen. Hoewel Masih niets van de zaak afwist, ging hij met de politie mee naar het bureau voor verhoor. In tegenstelling tot zijn medearrestanten werd hij zonder bewijs van schuld vastgehouden.

Volgens de Burgerrechtenorganisatie CLAAS werd de jongen vervolgens met grof geweld mishandeld. De agenten trokken hem nagels uit, braken zijn ledematen en sloegen hem met een ijzeren staaf tegen zijn hoofd. Afgelopen maandag overleed Masih nadat zijn nek werd gebroken. Agenten hingen hem op in het toilet, om Masih's dood als een zelfmoord te doen lijken.

Pas nadat duizenden christenen een hoofdweg hadden geblokkeerd bevalen de autoriteiten de arrestatie van drie agenten die van de moord verdacht werden. Eerder weigerde de Pakistaanse politie lijkschouwing uit te laten voeren en het lichaam vrij te geven.

Dinsdag stuurde CLAAS een onderzoeksteam naar het dorp en beloofde Masih's familie juridische bijstand.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons