PKN bezorgd over kleine ondernemers

Zondagsrust belangrijk voor samenleving

in Christelijk Nieuws

De scriba van de PKN, Arjan Plaisier, schrijft in een brief aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten dat hij zich zorgen maakt over de hoge druk op kleine ondernemers en winkeliers.

De toenemende openstelling van winkels op zondag schept verplichtingen voor kleine ondernemers. De Protestantse Kerk meent ook dat de openstelling "de teloorgang van een collectief rustmoment" tot gevolg zal hebben.

Met de brief reageert de kerk op het feit dat de Eerste Kamer onlangs het wetsvoorstel aannam om de Winkeltijdenwet te wijzigen. Vanaf 1 juli mag elke gemeente zelf bepalen hoeveel koopzondagen er zijn.

De vierentwintiguurseconomie gaat volgens Plaisier ten koste van waarden die van fundamenteel belang zijn voor mens en samenleving. "Ook zal de ruimte voor kerk, ontspanning, familieleven en sociale contacten worden ingeperkt", aldus Plaisier. 

Lees hier de hele brief op de website van de PKN

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons