Nederlandse vrouwen bezoeken Syrische vluchtelingen

in Geloven

“Deze christelijke vrouwen uit Jordanië worden ook voor het eerst geconfronteerd met oorlogsgeweld”, twittert Nienke Westerbeek, hoofdredacteur van EVA, vanuit een vluchtelingenkamp in Jordanië. Ze bezoekt samen met vijf andere Nederlandse vrouwen de Syrische vluchtelingen – met name de vrouwen. De vrouwenreis onder de naam ‘Women for Syria’ is een initiatief van vluchtelingenhulporganisatie ZOA.

Toevallig of niet, de reis vindt precies plaats in de week van de Wereldvluchtelingendag. Komende donderdag 20 juni brengt de VN weer de situatie van vluchtelingen onder de aandacht en komen de cijfers van vluchteling in de wereld voorbij.
 
Nienke mag een aantal van deze vluchtelingen persoonlijk ontmoeten. Het meest opmerkelijk? “Deze christelijke vrouwen uit Jordanië worden ook voor het eerst geconfronteerd met oorlogsgeweld.”
 
De vrouwen verblijven tot vrijdag 21 juni in Jordanië en zullen nog meer Syrische vluchtelingen bezoeken. De andere deelnemers aan de reis zijn Carola Schouten (Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie), Ilona Paauwe (De Doorbrekers in Barneveld), Janneke Burger (theologe en publiciste), Matthea Vrij (radio 1-journaliste bij Dit is de Dag) en Jonneke Oskam (fotografe).

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons