Man of Steel: is Jezus superman?

Film ook gericht op christelijk publiek

in Christelijk Nieuws

De screenwriter van “Man of Steel”, David Goyer vertelde aan de Los Angeles Times dat hij aan de Bijbel dacht toen hij het script schreef. De filmproducent 'Warner Brothers' heeft er voor gezorgd dat de christelijke markt de connecties van de film met de Bijbel niet mist.

De filmmaatschappij heeft het bedrijf 'Grace Hill Media' ingeschakeld om de film onder het christelijke publiek te promoten. Het bedrijf heeft dit eerder gedaan bij films als 'National Treasure', 'Lord of the Rings', 'Ratatouille', 'Cinderella Man', 'Elf' en 'Walk the line'.

Voor de film 'Man of Steel' heeft Grace Hill Media verschillende studies voor evangelisatie gemaakt. Deze zijn op de website manofsteelresources.com te vinden. In de studies komt duidelijk naar voren dat de film eigenlijk het verhaal van Jezus in een ander jasje steekt.

Eigenlijk klopt dat ook wel. Er is een overduidelijke overeenkomst tussen de film en de Bijbel: een vaderfiguur die zijn zoon als redder met superkrachten naar de aarde zendt om de mensen te redden van het kwaad.

Warner Brothers probeert niet om het evangelie te verkondigen, maar ze zijn alleen uit op winst. Wel willen ze een zo breed mogelijk publiek bereiken, en dus ook de gelovigen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons