'Leken' preken tijdens Kerkennacht

Bekende Nederlanders beklimmen kansel voor 'lekenpreek'

in Christelijk Nieuws

Vanaf vrijdag 21 juni vindt de tweejaarlijkse Kerkennacht plaats. In Nederland, maar ook in diverse andere Europese landen, openen tal van kerken en gebedshuizen 's nacht hun deuren om buurtgenoten te laten zien wat er allemaal in zo’n kerk gebeurt. Zo kunnen zij bijvoorbeeld naar de 'preek van de leek' luisteren, waarin diverse spraakmakende Nederlanders met 'bewezen preekpotentie' de kansel beklimmen.

In Utrecht zal cabaretière, zangeres en actrice Karin Bloemen de 'preek van de leek' in de Domkerk verzorgen. Hiermee volgt zij Claudia de Breij op, die vorig jaar voor een overvolle kerk sprak. IJsmeester Henk Kroes van de Friese Elfsteden verzorgt de preek in Achlum – Hitzum.

In de Laurenskerk in Rotterdam zal burgemeester Ahmed Aboutaleb een preek over ‘de zes zintuigen’ houden. Schrijver Frank Westerman houdt zijn 'preek van de week' in de Jozefkerk in Assen. Burgemeester Sijbom verzorgt de preek in de protestantse kerk in Losser en burgemeester Mans zal de preek in Castricum verzorgen. Enkhuizen heeft de preken op het programma staan door 'bekende Henkuzers'.

Dit jaar doen er meer dan 50 plaatsen met de Kerkennacht mee, waardoor het één van de grootste oecumenische initiatieven ooit is. De Kerkennacht wordt georganiseerd door de Stichting Kerkennacht Nederland en wordt ondersteund door de Raad van Kerken.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons