Kerktaxi komt kerkloze bewoners tegemoet

Taxibussen vervoeren bewoners van dorpen waar kerk gesloten is

in Christelijk Nieuws

Vanaf komende zondag zal er in de gemeente Moerdijk een kerktaxi rijden voor de inwoners van dorpen waar de kerken zijn gesloten. Tijdens een 'pilot' rijdt de eerste taxibus vanuit Willemstad naar Fijnaart in West-Brabant.

Het initiatief is een tegemoetkoming van de ontkerkelijking in de gemeente Moerdijk. Zo sloten vorig jaar zes van de negen kerken in Moerdijk hun deuren. De grootste aanleiding voor de sluiting was het teruglopende kerkbezoek. Het open houden van de gebouwen was daarom te duur.

Het aantal opstapplaatsen voor de kerkloze dorpsbewoners zal worden uitgebreid naarmate het aantal kerken zullen sluiten. Kerkgangers kunnen vooralsnog gratis met de taxibussen mee. De taxibussen kunnen maximaal 8 personen vervoeren.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons