Kerkennacht Amsterdam

in Christelijk Nieuws

Op zaterdagavond 22 juni openen twaalf kerken in de binnenstad van Amsterdam de deuren. Deze twaalf kerken, die o.a. onderdak bieden aan protestantse, rooms-katholieke en orthodoxe geloofsgemeenschappen, laten op de langste nacht van het jaar zien wat hen inspireert.

De nacht staat bol van muziek, zang en poëzie. De Waalse kerk brengt Psalmen met de Franse slag, de Russisch-Orthodoxe Kerk k H. Nicolaas van Myra een a-capella gezongen orthodoxe pinksterdienst in het Slavisch.

 “Bezoekers kunnen te voet, met de fiets, of met een rondvaartboot een ontdekkingstocht langs de kerken maken” aldus de organisatie. "Er worden rondleidingen gegeven en er is een fotospeurtocht voor de kleinsten."
 
Voor meer informatie over het programma klik hier.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/JYil7uB8lGA" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons