Kerken in Amsterdam dicht

Vijf kerken sluiten hun deuren voor 'Sunday for the City'

in Christelijk Nieuws

Zondag 16 juni wordt voor veel kerken in Amsterdam heel anders dan normaal. De deuren van de kerk blijven dicht terwijl de gemeenteleden zich verspreiden door heel Amsterdam om mensen te dienen.

'Sunday for the City' bestaat uit veel verschillende projecten, zoals: met ouderen in een rolstoel een wandeling maken in het Vondelpark, pannenkoeken bakken voor (ex-)verslaafden, muziekconcerten op straat, afval opruimen in parken en gratis knuffels weg geven op de Dam. Na het succes van het vorige evenement, sluiten nu vier andere Amsterdamse kerken ook aan: Christ Church City, Christ Church South, Stroom en Vineyard.

“'Sunday for the City' is maar één van de manieren die wij gebruiken om God's liefde in de praktijk te brengen”, aldus James Paton, voorganger van Crossroads. “Toen Jezus ons vertelde dat wij onze naaste lief moesten hebben, bedoelde Hij niet alleen je naaste buurman. Wij hebben allen een plicht om naar de mensen die in deze multiculturele, multigelovige stad Amsterdam wonen toe te gaan om hen te zegenen. Bovendien is het geweldig leuk om zoveel verschillende mensen te ontmoeten.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons