Kerk roept op tot gebed voor Poetins

"Het bericht van hun scheiding is triest nieuws"

in Christelijk Nieuws

Een leider binnen de Russisch-Orthodoxe Kerk heeft de gelovigen vrijdag opgeroepen te bidden voor "het zielenheil" van Vladimir en Ljoedmila Poetin. "Het bericht van hun scheiding is triest nieuws", zei Kirill Frolov van de Orthodoxe Burgerunie.

De Russische president en zijn vrouw, die in 1983 trouwden en twee kinderen hebben, maakten donderdagavond na een balletvoorstelling voor de staatstelevisie bekend dat hun huwelijk voorbij is. Het Kremlin liet vrijdag weten dat de echtscheiding nog niet is uitgesproken.

De woordvoerder van het Kremlin sprak tegen dat Poetin een relatie met een andere vrouw heeft. ,,Nee, dat is niet zo'', antwoordde hij op een vraag van de zender Echo van Moskou. Er gaan geruchten dat Poetin een verhouding heeft met de 29-jarige oud-turnster Alina Kabajeva, die sinds 2007 lid is van de Doema, de Russische Tweede Kamer. Hij zou twee kinderen bij haar hebben verwekt. Kabajeva won in 2004 goud op de individuele meerkamp ritmische gymnastiek op de Olympische Spelen in Athene.

De laatste keer dat beiden samen in het openbaar te zien waren, was in mei vorig jaar, toen Poetin werd geïnstalleerd voor zijn derde ambtstermijn als president.


Bron: ANP 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons