Iran: Christenen veroordeeld tijdens verkiezingen

Zes Iraanse christenen zonder publiciteit voor de rechter

in Christelijk Nieuws

In Iran zijn zes christenen veroordeeld tot ongeveer vier jaar celstraf. Ze zouden een illegale huiskerkdienst hebben bijgewoond. De berechting vond plaats tijdens de presidentsverkiezingen. Daarom was er weinig publiciteit. Dat meldt Mohabat News.

De zes waren beschuldigd van het verspreiden van het christelijk geloof, het contact hebben met buitenlandse overheden, propaganda tegen het regime en het in gevaar brengen van de nationale veiligheid.

Het gaat om één echtpaar en hun zoon en drie andere mannen. De vrouw en haar zoon waren elk tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld, en de mannen tot drie jaar en negen maanden.

De gevangenis waar ze worden vastgehouden, Ebrat, staat bekend om de slechte omstandigheden. Gevangenen worden ontzegd van de dagelijkse benodigdheden. Hierdoor kampen velen met psychische en mentale problemen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons