Homo's toch niet te genezen

Christenen die homo's begeleidden betuigen spijt

in Christelijk Nieuws

De organisatie Exodus International gelooft niet langer in haar eigen methoden. De Amerikaanse groep probeerde jarenlang homo's te 'genezen'.

De conservatief christelijke organisatie meldt op haar website dat de Raad van bestuur het besluit unaniem heeft genomen. Dagblad Trouw schrijft dat de Exodus-staf al langer twijfels had over haar eigen werkwijze.

Directeur Alan Chamber maakte een jaar geleden bekend dat hij homoseksualiteit meer ziet als een "worsteling" en niet als een zondig gevoel waar een mens na gebed van verlost kan worden. Chambers constateerde dit omdat '99,9' procent van de cliënten zich niet volledig van zijn of haar seksuele voorkeur kon ontdoen.

Eerder schreef de directeur al een een uitgebreide excuusbrief aan de homogemeenschap. Hierin verontschuldigt hij zich voor “de pijn die velen van jullie hebben ervaren”. “Het spijt me dat jullie jarenlang geworsteld hebben met schaamte en schuldgevoel. Het spijt me dat we hebben gepropageerd dat je geaardheid kan veranderen, dat we genezingstherapie hebben bepleit en dat ouders daardoor gestigmatiseerd zijn.”

Vanaf dit moment zal Exodus International geen genezingstherapie meer aanbieden, maar enkel nog pastorale hulp.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons