'Geld voor levensbeschouwelijke programma's'

CDA en Christenunie willen garantie voor deze programma's

in Christelijk Nieuws

De publieke omroep moet geld gaan uittrekken voor levensbeschouwelijke programma's. CDA en ChristenUnie willen de garantie dat deze programma's te zien blijven, nu de religieuze omroepen gaan verdwijnen. PvdA en SP zijn niet ongevoelig voor deze wens.

Dat bleek woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer over de publieke omroep. Staatssecretaris Sander Dekker (Media) vindt dat levensbeschouwing een taak is van alle publieke oproepen en wil daar ook afspraken over maken. De religieuze omroepen zelf eisen dat er minstens 15 miljoen overblijft voor deze programma's als zij zelf na 2015 niet meer bestaan.

PvdA-Kamerlid Martijn van Dam zei moeite te hebben met het opzijleggen van geld voor bepaalde programma's, maar voegde eraan toe niet voor de wens van andere partijen te gaan liggen om dit voor levensbeschouwelijke programma's wel te regelen. Ook de SP suggereerde een deel van het budget hiervoor te reserveren. De VVD vroeg om een eerlijke verdeling per levensovertuiging.

De levensbeschouwelijke omroepen zouden een doorstart kunnen maken als aspirant-omroep, maar die moeten zich aansluiten bij de NTR. D66 wil het mogelijk maken dat deze omroepen zich bij een verwante omroep aansluiten.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons