“Exodus International heeft zich overschreeuwd”

Stichting Different: "Verandering is nog wel mogelijk"

in Christelijk Nieuws

Gisteren liet de grootste internationale aanbieder van homotherapie Exodus weten dat ze niet meer in hun eigen methoden geloven. De Nederlandse organisatie Different laat weten dat 'verandering' nog wel mogelijk is. Dat meldt Trouw.

Henk van Rhee, de directeur van Tot Heil Des Volks, vindt dat Exodus zich heeft overschreeuwd. "Tot Heil des Volks verleent via haar dochterorganisatie Different ook therapie aan christelijke homoseksuelen. Zij kunnen wel degelijk 'anders met hun gevoelens omgaan'. Dat hadden ze bij Exodus goed begrepen. Maar ze hebben die verandering al te zeer benadrukt. Onverstandig, want dat kun je niet altijd waarmaken."

In de filosofie van Different is veranderen niet hetzelfde als genezing. "De gevoelens blijven vaak terugkomen. Dat kan therapie niet verhelpen." Ook zeggen ze dat verandering mogelijk is maar dat het niet altijd gebeurt.

Visie van Different "niet geloofwaardig"
Het Landelijk Koördinatiepunt voor kerk en homoseksualiteit vindt de visie van Different niet geloofwaardig: "Zo lang het op zijn website vertelt over jongens die toch een relatie met een meisje hebben gekregen, kan Van Rhee niet beweren dat Different een totaal andere benadering heeft dan Exodus", zegt woordvoerder Wielie Elhorst. "Het opheffen van Exodus zou te denken moeten geven."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons