'Een ongeduldig mens'

Matthijs Vlaardingerbroek: "Wat gaat transformatie toch langzaam"

in Geloven

Ik ben een ongeduldig mens. Ik weet dat dit geen goede eigenschap van me is, maar het is nu eenmaal niet anders. Al twee weken zit ik elke dag in de keuken te kijken of onze kikkervisjes al pootjes groeien. Wat gaat transformatie toch langzaam…

Grote klodder
Ik weet nog, dat ik ze als een grote klodder eieren in het aquarium stopte. Binnen een paar dagen veranderde ze van kleine eitjes in echte visjes. Wat ging de verandering toen snel. Nu lijkt het maar niet op te willen schieten. Uit pure frustratie gooi ik er nog maar een lading vissenvoer in, die even blijft drijven en dan langzaam naar de bodem dwarrelt. Er ligt nu al veel te veel vissenboer in deze bak, maar ze kunnen niet klagen dat ze te weinig eten hebben gehad. Waar blijft die transformatie toch?

Tijd
Mijn tienerkinderen komen lachend binnen en zeggen: “Pap, zit je nu al weer voor die bak? Ga je ze nu alweer voeren? Wat ze nodig hebben, is tijd.” Maar ja, ik ben een ongeduldig mens, he!

Jezus-transformatie
In onze wijkgemeente kan ik ook zo enorm veel genieten van de transformatie, die ik bij mensen zie plaats vinden. Soms gaat dit proces ineens heel snel. Vaak gaat de transformatie uiterst langzaam. Je gunt het de mensen, dat het Evangelie hen verandert en ze werkelijk door een Jezus-transformatie gaan.

Hoe staat het met jouw pootjes?
Als ik tijdens het avondeten hier iets over zeg, reageren mijn kinderen al snel: “En hoe staat het met jouw pootjes? Ben jij nog steeds aan het veranderen?” Ze hebben opnieuw gelijk. Wat is het gemakkelijk om op een transformatie bij anderen te hopen en geen oog te hebben voor de veranderingen, die bij jou plaats moeten vinden. Wat is transformatie toch een lastig iets!

Maar nu moet ik gaan…
Ik heb al tien minuten niet meer bij de kikkervisjes gekeken. Ik kan niet wachten…
Misschien zijn ze nu eindelijk in kleine kikkertjes veranderd!

Auteur: Matthijs Vlaardingerbroek

Foto: Flickr

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons