Dekker: "Geld voor levensbeschouwing"

"Maximaal negen miljoen."

in Christelijk Nieuws

Staatssecretaris Sander Dekker (Media) voelt er wel wat voor om met de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) prestatieafspraken te maken over levensbeschouwelijke programma’s. Hij denkt daarbij aan een maximaal bedrag van 9 miljoen euro.

Dat zei de staatssecretaris dinsdagavond tijdens het debat over de wijziging van de mediawet. Daarin wordt onder meer het aantal omroeporganisaties van 21 naar 8 teruggebracht.

Omdat daardoor de religieuze omroepen verdwijnen, wilden het CDA en de ChristenUnie een garantie voor levensbeschouwelijke programma’s. Ze zouden daar later met een motie over komen waarin ze een extra bedrag van 9 miljoen euro willen voorstellen. ,,Dat is wel het maximale'', zei Dekker.

Dekker had het daar al eerder met de NPO over gehad en die voelde daar wel wat voor. Eerder eisten de religieuze omroepen zelf dat er 15 miljoen euro overblijft voor deze programma’s als zij zelf na 2015 niet meer bestaan. Partijen als de PvdA en de SP bleken al eerder niet ongevoelig voor de wens geld opzij te zetten voor levensbeschouwelijke programma’s.


Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons