De Verandering 2013: Gevoelige geloofsgesprekken

De Verandering 2013: serie gesprekken die vooralsnog onder het tapijt bleven

in Mediatips

In De Verandering 2013 volgen presentatoren Kefah Allush en Mirjam Bouwman christenen die op latere leeftijd tot geloof zijn gekomen. En: waarvan de omgeving dit niet altijd makkelijk vindt. In deze confronterende serie worden dan ook de vaak uiterst gevoelige geloofsgesprekken gevoerd die uit ongemakkelijkheid vooralsnog onder het tapijt bleven.

In 2007 ontsnapt de 36-jarige Angelique op het nippertje aan de dood als ze wordt aangereden door een vrachtwagen. Opvallend is dat zij zich op dit cruciale moment als nietgelovige toch via een gebed tot God richt. Wonder boven wonder overleeft Angelique het ongeluk. Ze ervaart een steeds sterkere band met God als vader en besluit haar leven radicaal om te gooien Ze wordt christen en deze ommekeer is voor haar omgeving soms moeilijk te begrijpen. Sommige veranderingen -zo wil Angelique graag een christelijke man trouwen en geen seks meer voor het huwelijk- zijn voor familieleden en vrienden ronduit moeilijk te begrijpen.

In deze eerste aflevering van ‘De Verandering nieuwe stijl’ gaat Angelique over haar drastische ommekeer en de consequenties daarvan in gesprek met haar moeder en een goede vriendin. Lukt het Angelique om hun zorgen en bedenkingen weg te nemen?   

 

De Verandering: woensdag 17 juli 23.59 uur Ned 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons