Breakdancende Jezus op muur in Bristol

Hoe zou Jezus met de hedendaagse cultuur omgaan als Hij vandaag zou terugkeren?

in Mediatips

De kunstenaar Cosmo Carson, winnaar van de kunstenaarscompetitie van een restaurant in Bristol, heeft een merkwaardig kunstwerk onthuld. Op een acht en een half meter hoge muur is een breakdancende Jezus schildering te zien. Het beeld siert de muur bij de ingang van 'The Canteen' en is geïnspireerd door een gebeurtenis in het Vaticaan in 2004, toen een Poolse jeugdgroep voor de applaudisserende Paus Jon Paul breakdancete.

"Het schilderij is over het algemeen goed ontvangen door de katholieke gemeenschap, waar het werk wordt gezien als het brengen van Jezus naar een breder en misschien ook jonger publiek", vertelt de Britse kunstenaar. Volgens Sean Redmond, jurlylid van de competitie van 'The Canteen', roept het kunstwerk vragen op over hoe Jezus met de hedendaagse cultuur zou omgaan als Hij vandaag zou terugkeren.

Carson vertelt verder: "De schildering kan misschien een schokkend effect hebben omdat mensen het niet gewend zijn om een luchtig beeld van Jezus in de kunst te zien, maar ik denk dat als Jezus vandaag zou hebben geleefd dat hij net als ons zou hebben gelachen, gegeten, gedronken en gedanst."

Hoewel Carson zelf geen christen is, maakt het Christendom naar eigen zeggen wel een groot deel uit van zijn cultureel erfgoed. "Vooral als kunstenaar vormen religieuze schilderijen een groot deel van mijn kennis van de kunstgeschiedenis en de westerse schilderkunst."

Bekijk hier het filmpje van de inspiratiebron van Cosmo Carson:

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/8YK87pyWaZs?rel=0" frameborder="0" width="420" height="315"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons