Achterkleindochter Darwin komt tot geloof

"Atheïsme kenmerkt zich door minachting"

in Geloven

De achter-achter-achter-kleindochter van Charles Darwin is na het lezen van het boek 'The God Delusion' van atheïst Richard Dawkins tot geloof gekomen. Laura Keynes kwam erachter dat in het Nieuwe Atheïsme “een kiem van onverdraagzaamheid en minachting zit”.

Dit meldt de Catholic Herald. Laura Keynes ging als agnost door het leven maar na het lezen van het boek van Dawkins besloot ze verdedigster van het rooms-katholieke geloof te worden.

Laura Keynes verklaart in de Catholic Herald: “De claim van het atheïsme op een intellectueel superieure positie wordt onderbouwd met de theorie van mijn voorvader. Hij stond er op om inconsequenties in bewijsmateriaal te onderzoeken en te analyseren. Hetzelfde kenmerk heeft mij ertoe gebracht om sceptisch te worden over wat je wel en niet absoluut kunt weten." Het besluit om katholiek te worden, verbijsterde haar vrienden en familie.

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons