Wethouder wil homorespect religieuze leiders

Van Es roept religieuze leiders op hun verantwoordelijkheid te nemen

in Christelijk Nieuws

De Amsterdamse wethouder Andrée van Es roept religieuze leiders over de hele wereld op hun verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van acceptatie van homo's, lesbiennes en transgenders. ,,Zo lang de paus en de meeste moslimleiders homoseksualiteit niet accepteren als seksuele geaardheid, zullen miljoenen mensen geweld tegen homo's, lesbiennes en transgenders gerechtvaardigd vinden.'' Dat zei de wethouder diversiteit en integratie donderdag in Den Haag tijdens de eerste Europese conferentie over homo-emancipatie.

Van Es vertelde haar toehoorders op het congres ter gelegenheid van de internationale dag tegen homofobie dat zelfs in Amsterdam homo's, lesbiennes en transgenders niet altijd hand in hand over straat kunnen zonder uitgejouwd te worden.

Hoewel de hoofdstad sinds begin jaren '80 actief beleid voert voor emancipatie van LGBT's (lesbians, gays, bisexuals en transgenders) en strenge antidiscriminatie- en antigeweldsprotocollen hanteert, staat de homo-emancipatie volgens de wethouder in Amsterdam vandaag de dag onder druk door machogedrag en religie. Onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam wijst uit dat voornamelijk jonge mannen zich schuldig maken aan geweld tegen homoseksuelen. ,,Ze voelen zich bedreigd door het idee dat andere mannen hen als seksobject zien.''

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons