'Vervolging christenen in Eritrea verergert'

in Christelijk Nieuws

De vervolging van christenen in Eritrea lijkt heviger te worden. De afgelopen week heeft de Eritrese overheid 42 christenen opgepakt, onder wie 37 studenten. Dat hebben christenen in het Oost-Afrikaanse land gemeld aan Open Doors, een organisatie in Nederland die wereldwijd opkomt voor vervolgde christenen.

Volgens Open Doors maken de arrestaties deel uit van een overheidscampagne tegen christenen die niet behoren tot een van de drie kerken die in 2002 werden toegestaan. ,,Sinds januari zijn 191 christenen gearresteerd. Velen worden onder zware omstandigheden vastgehouden en gemarteld'', liet woordvoerder Klaas Muurling van de organisatie woensdag weten. De campagne wordt volgens hem intensiever.

De studenten werden opgepakt in de stad Adikihe en zijn overgebracht naar een militair strafkamp. De andere vijf christenen werden in de hoofdstad Asmara gearresteerd, maar het is niet bekend waar zij zijn, aldus Muurling.

Eritrea is een eenpartijstaat en geldt als het meest geïsoleerde land van Afrika. De regering vinden dat christenen de eenheid van het land verstoren. Open Doors schat dat in het land 1200 christenen vastzitten in gevangenissen en strafkampen. Mensenrechtenorganisaties denken dat er vele duizenden mensen vastzitten om dwangarbeid te doen, veelal zonder uitzicht op vrijlating.


Bron: ANP 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons