Utrechtse kerken ontmoeten andere geloven

Religieuze genootschappen Utrecht maken kennis met buurt en elkaar

in Christelijk Nieuws

Op zaterdag 25 mei maken vier religieuze genootschappen en de Utrechtse buurt uit Leidsche Rijn kennis met elkaar tijdens het festival 'Geloof in de buurt'. De Nederlands Gereformeerde Kerk Rijnwaarde en de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Leidsche Rijn maken deel uit van de organisatie.

Dit doen zij samen met de Marokkaanse Ouderraad Leidsche Rijn (MORL) en de hindoe-stichting Trishul. Het festival vindt plaats in het kader van de 'Vrede van Utrecht', een verdrag dat een einde maakte aan bijna twee eeuwen oorlog, die dit jaar uitgebreid gevierd wordt. 
Het doel van het festival is om met gezellige activiteiten kennis te maken met de buurt. Zo worden bewoners geinformeerd waar de genootschappen voor staan en wat zij van de buurt en van elkaar verwachten. Op hun beurt kunnen wijkbewoners aangeven wat zij van de genootschappen verwachten.

'Geloof in de buurt' wordt op 25 mei om 15.00 uur geopend door wethouder Gilbert Isabella. Daarna zijn er diverse culinaire en sportieve activiteiten voor alle leeftijden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons