The Shack verfilmd

in Mediatips

Het heeft lang geduurd voordat de filmrechten voor de wereldwijde bestseller 'The Shack' werden verkocht. Nu is het zover: de Amerikaanse producer Gil Netter waagt zich aan het bijzondere verhaal van Mackenzie Allen Philips, die in een berghut een bijzondere ontmoeting heeft met God, Jezus en de Heilige Geest.

In het boek van ontvangt Mackenzie Allen Philips (Mack) een geheimzinnige brief, die hem uitnodigt in een hut. De brief is ondertekend met 'papa', de naam die zijn vrouw gebruikt voor God. Tegen zijn gevoel in gaat Mack naar de plaats van ontmoeting, een berghut. Daar ontmoet hij een wonderlijk drietal, die hem nieuwe geloofsinzichten bijbrengt.

The Shack - in Nederland ook bekend onder de titel 'De Uitnodiging' - stond vanaf 2008 zo'n 150 weken lang in The New York Times Bestseller List en ging meer dan 18 miljoen keer over de toonbank. Toch duurde het jaren voordat er een deal werd gesloten met een filmproducent.

Het wonderlijke verhaal is niet gemakkelijk om te verfilmen, maar het lijkt erop dat dit wel aan producer Gil Netter kan worden toevertrouwd. Netter produceerde onder andere Life of Pi, bekend vanwege z'n indrukwekkende animaties.

Op zoek naar God
De schrijver van het boek, William Paul Young, is geen onbekende bij de EO. In 2010 heeft hij een ontmoeting met judoka Dennis van der Geest in het EO-programma Op zoek naar God. Dennis kan zich op dat moment nog steeds weinig bij een ontmoeting met God voorstellen. Bekijk hier de aflevering terug.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons