Spaanse kerk wil meer exorcisten opleiden

Aartsbisschop selecteert acht mensen voor opleiding om bezeten slachtoffers te kunnen helpen

in Christelijk Nieuws

Het katholieke aartsbisdom in Madrid heeft aangegeven dat het meer exorcisten wil opleiden. Volgens een woordvoerster van het aartsbisdom heeft Madrid maar één exorcist priester om mensen uit de Spaanse samenleving te kunnen helpen die met demonen kampen.

Alleen een door een bisschop geautoriseerde priester kan aan duiveluitdrijving doen. De korte plechtigheid bestaat uit zegeningen met wijwater, gebed en een bevel aan de duivel waarin de demon wordt gevraagd om het slachtoffer te verlaten.

"De duivel bestaat. Dat is een feit", vertelde de woordvoerster vrijdag aan The Associated Press. De aartsbisschop heeft inmiddels acht mensen geselecteerd die een speciale opleiding krijgen om de bezeten slachtoffers te kunnen helpen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons