Russische raketten bedreiging voor Israël

Israël klinkt dreigend over Russische raketten

in Christelijk Nieuws

Israël weet wat het te doen staat als Rusland Syrië daadwerkelijk voorziet van bepaalde luchtafweerraketten. Die waarschuwing uitte de Israëlische minister van Defensie Moshe Ya'alon dinsdag.

"De raketten zijn een bedreiging voor Israël. We hopen dat de verkoop niet doorgaat, maar als dat wel zo is, weten we wat we moeten doen", zei Ya'alon tijdens een bezoek aan een militaire basis. Wat Israël in dat geval gaat doen, zei de minister er niet bij.

Een hoge Russische diplomaat heeft volgens de Israëlische krant Ha'aretz gezegd dat Rusland de verkoop van de de bewuste raketten aan het regime van president Bashar al-Assad wel degelijk doorzet.

De Russische minister van Defensie Sergej Riabkov bevestigde dinsdag niet dat de zogeheten S-300 raketten al onderweg zijn naar Syrië. Wel zei hij het land niet in de steek te laten, ondanks flinke kritiek van Israël en veel westerse landen. De afspraak met Syrië voorkomt dat sommige "heethoofden" een militaire inval overwegen, aldus Riabkov.

Maandag besloot de Europese Unie om het wapenembergo tegen Syrië niet te verlengen. Daardoor kunnen Europese landen de opstandelingen gaan steunen in de strijd tegen Assad.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons