Riwal niet vervolgd voor bouw muur Israël

Nederlands kraanverhuurbedrijf niet vervolgd

in Christelijk Nieuws

ROTTERDAM - Kraanverhuurbedrijf Riwal uit Dordrecht wordt niet vervolgd voor zijn bijdrage aan de bouw van de omstreden muur van Israël rond de Palestijnse gebieden.

Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) meldde dinsdag dat de zaak niet verder wordt onderzocht, omdat Riwal ,,vergaande stappen'' heeft gezet om het werk in de bezette gebieden af te bouwen. Ook is de bijdrage van Riwal klein, aldus het OM.

Tegen de verhuurder van kranen en hoogwerkers was aangifte gedaan wegens misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdrijven. Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag vindt de bouw van de Israëlische muur een schending van het internationaal humanitair recht.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons