Protest tegen vrouwen bij Klaagmuur

Ultra-orthodoxe joden protesteren tegen 'Women of the wall'

in Christelijk Nieuws

Honderden ultra-orthodoxe joden hebben vandaag heftig geprotesteerd tegen biddende vrouwen bij de Klaagmuur. De woedende demonstranten waren het niet eens met het recente besluit, dat vrouwen het recht geeft om in gebedssjaals en hardop bij de Klaagmuur te kunnen bidden. Volgens Israëlische media liepen de spanningen hoog op en werden de vrouwen bekogeld met eieren, water, stoelen en afval.

De vrouwen zijn lid van de liberale joodse organisatie Women of the Wall, waarvan een aantal leden in februari nog werden opgepakt voor het dragen van de tallit (religieuze sjaals). Volgens orthodoxe joden mogen deze alleen door mannen worden gedragen.

Een Israëlische rechter heeft onlangs echter bepaald dat vrouwen de gebedssjaals wel mogen dragen. Vandaag was het eerste maandelijkse bidmoment na dit genomen besluit. De Israelische politie pakte dit keer vijf orthodoxe betogers op. Twee agenten raakten gewond. 

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/7gmwLYMCGwo" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>

Foto: Youtube, IsraelNationalTV

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons