Prijs voor religieuze jongerenprojecten

Kerk en Wereld reikt opnieuw Jongerenprijs uit

in Geloven

Eind dit jaar zal voor de derde keer de Kerk en Wereld Jongerenprijs worden uitgereikt, een van de weinige jongerenprijzen in kerkelijk en religieus Nederland. Nieuw dit jaar zijn dat er twee prijzen zijn van elk 5.000 euro.

De organisatie Kerk en Wereld reikt een prijs uit voor het beste reeds georganiseerde reli-jongerenproject in 2012 of 2013 en de andere prijs is voor het beste idee voor een nog te realiseren reli-jongerenproject in 2014. De uitreiking zal plaatsvinden op 7 november tijdens een bijeenkomst in Museum Catharijneconvent in Utrecht.

Zowel de projecten als ideeën moeten een link hebben met de thema’s van Kerk en Wereld, zoals duurzaamheid, bruggen slaan en levensbeschouwelijke ontmoeting. Vanaf 23 september tot en met 31 oktober kan er via de website op alle goedgekeurde projecten en ideeën worden gestemd. De vijf beste projecten en vijf beste ideeën gaan door naar de finale op 7 november.

De komende maanden zullen maar liefst negen ambassadeurs actief zijn om de Kerk en Wereld Jongerenprijs bekend te maken, met name via social media. Onder andere Monique Samuel, Karel Smouter, Petra Hubbeling en Gauwain van Kooten Niekerk behoren tot deze groep.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons