Plaisier presenteert veelkleurig geloofsboek

in Mediatips

Geloven is een minimalistisch gebeuren geworden, stelt dr. Arjan Plaisier in zijn boek ‘Overvloed en Overgave’ dat op vrijdag 7 juni 2013 verschijnt.

“Over de christelijke traditie wordt gesproken als een relict uit het verleden, en over kerk met een verontschuldiging dat we toch heus niet intolerant zijn. Anderzijds lijkt geloof soms een kant-en-klaarpakket, een set van waarheden, afgeleid uit een van kaft tot kaft te verdedigen Bijbel, waar vreugde noch vrijheid in zit. Daar is dit boek een weerwoord tegen.”

Voor  Plaisier, scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland, is het geloof echter ‘een bruisende overvloed, een overstroming van licht en waarheid’.

Om dit te beschrijven, grijpt hij naar onverwachte perspectieven. Zo laat hij de lezer kijken naar de openbaring van God vanuit vier literaire genres: epiek, lyriek, dramatiek en didactiek.

Vervolgens schildert hij het geloof van de mens in de kleuren van de vier jaargetijden. En ten slotte richt hij de blik op de geloofsgemeenschap – de kerk – vanuit vier alternatieve gezichtspunten.

 

Bron: PKN

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons