Paus tot maffiosi: toon berouw

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft zondag de leden van de maffia opgeroepen berouw te tonen. Hij toonde zich bewogen door het lijden van ,,vrouwen, mannen en kinderen die door de vele vormen van de georganiseerde misdaad worden uitgebuit''.

De paus herinnerde in zijn wekelijkse angelusgebed aan paus Johannes Paulus II, die in mei 1993 in de stad Agrigento op Sicilië de maffiosi opriep tot inkeer te komen, ,,want op een dag worden jullie met het oordeel van God geconfronteerd''.

Zaterdag waren tienduizenden gelovigen op Sicilië aanwezig bij de zaligverklaring van de priester Pino Puglisi. Hij werd in 1993 vermoord voor de kerk in de wijk Brancaccio in de Siciliaanse hoofdstad Palermo, waar hij tegen de maffia streed.

Sinds de jaren 90 is het aantal moorden dat aan de georganiseerde misdaad in Italië wordt toegeschreven, afgenomen. Door middel van de drugshandel, afpersingspraktijken en de prostitutie blijft de maffia echter een grote invloed op de Italiaanse economie houden. Volgens de Verenigde Naties verdienen de belangrijkste organisaties binnen de maffia, zoals de Cosa Nostra op Sicilië, jaarlijks 116 miljard euro met hun criminele activiteiten.

Bron: ANP 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons