Pastoor stuurt dankbrief uit Iraanse gevangenis

Saeed Abedini stuurt een brief naar zijn steunbetuigers

in Christelijk Nieuws

De Iraans-Amerikaanse voorganger Saeed Abedini (32) die eerder dit jaar voor acht jaar in Iran werd vastgezet omdat zijn preken een gevaar voor de staatsveiligheid zouden vormen, is erin geslaagd om een ​​brief aan zijn wereldwijde steunbetuigers te sturen. Hierin bevestigt de voorganger de slechte omstandigheden waarin hij zich bevindt, maar bedankt hij hen tevens voor hun steun en gebeden.

Abedini reisde drie jaar lang heen en weer tussen de Verenigde Staten en Iran. In zijn geboorteland hield de evangelische dominee preken in huiskerken, totdat hij onder huisarrest werd geplaatst en uiteindelijk vastgezet.

Volgens de berichtgeving van Fox News gaf Abedini de brief mee aan familieleden, die na weken van isolatie toestemming kregen om hem in de beruchte 'Evin' gevangenis in het Iraanse Teheran te bezoeken. In de brief geeft de voorganger aan dat hij gehoord heeft dat de vervolging, zijn arrestatie en gevangenschap kerken uit verschillende landen en gemeenschappen heeft verenigd, die vanwege hun verschillen nooit bij elkaar zouden komen. 

"Ik kan niet omschrijven hoe blij en verheugd ik in de Heer was, wetende dat door mijn ketens het lichaam van Christus samen is 'geketend' en in gebed en actie is gekomen", aldus Abedine in zijn brief.

Foto: ACLJ.org

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons