Opwekking 2013 duurder dan ooit

Pinksterconferentie heeft dit jaar meer collectegeld nodig

in Mediatips

De kosten van de pinksterconferentie van Stichting Opwekking zijn gestegen. Er is dit jaar maar liefst anderhalve ton meer nodig, op een begroting van 1,5 miljoen euro. Directeur Joop Gankema heeft er vertrouwen in dat dit geld bij elkaar komt, zegt hij tegen het Friesch Dagblad. 

Zo zijn de kosten van de terreinen een stuk duurder geworden. Tot voor kort kon de Pinksterconferentie de terreinen goedkoper huren. Dit jaar worden er voor het eerst commerciële prijzen gerekend, volgend jaar zullen de prijzen weer toenemen.

Door nieuwe regelingen moeten er ook extra vergunningen worden aangevraagd, bijvoorbeeld op gebied van geluid. Gankema in het Friesch Dagblad: We hebben een meet-verplichting om te controleren of we niet buiten de geluidsnormen komen. Daarvoor is een onafhankelijke organisatie en specialistische apparatuur nodig. Dat kost veel geld."

Toch heeft de organisatie er vertrouwen in dat het goed gaat komen. "Het is niet dat ik hier nu wakker van lig. We gaan er vanuit dat het ook dit jaar gaat lukken. We zullen de situatie uitleggen aan de bezoekers. Mensen vinden de conferentie fantastisch, en willen dat het doorgaat. Dit zijn de financiële consequenties." Volgens de organisatie heeft Opwekking nauwelijks last van de crisis, ze verwachten dat de bezoekersaantallen gelijk blijven.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons