Nieuwe gemeente in Kanaleneiland

In de Utrechtse wijk Kanaleneiland start de nieuwe gemeente 'De Haven'

in Christelijk Nieuws

Aanstaande zondag begint met een dienst in de Triumfatorkerk de nieuwe protestantse gemeente 'De Haven', in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Eerder stond het project te boek als 'Go West'.

Na een proces van kennismaking en visievorming is De Haven opgericht door de leden uit de Jacobikerk en de Nieuwe Kerk. Ruim een halfjaar geleden realiseerden enkele gemeenteleden uit Kanaleneiland dat ze elke zondag langs de centraal gelegen Triumfatorkerk fietsten, op weg naar hun eigen kerkelijke gemeente.

De missie van de nieuwe gemeente De Haven wordt als volgt omschreven: "We realiseerden dat er midden in onze wijk Kanaleneiland ook een PKN-kerk staat waar zo'n 400 mensen in zouden kunnen: de Triumfatorkerk. Verder ontdekten we bij elkaar het verlangen om iets voor de wijk te kunnen betekenen. Kanaleneiland is een wijk waar veel gebeurt. Veel culturen en religies vinden elkaar. We vinden het belangrijk dat de kerk aanwezig kan blijven in deze wijk. Met deze gezamenlijke missie en passie zijn we aan de slag gegaan."

Aanstaande zondag wordt de eerste dienst geleid door predikant Arjan Markus. De dienst zal beginnen om 17:00. De nieuwe gemeente wil in de toekomst een eigen predikant beroepen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons